Cabinet Recuperare-Reumatologie
Cabinetul Recuperare-Reumatologie
d-na dr.SimonaBerea :
• Poliartrita reumatoidă
• Spondilită anchilozantă
• Vasculita
• Poliartrită
• Sclerodermie
• Miozita
• Lupus
Cabinetul nostru de reumatologie este specializat si in boli complexe reumatologice.
Magnetoterapie
Magnetoterapia este un tratament natural si usor de suportat de organism. Aceasta terapie se bazeaza pe actionarea directa asupra tesuturilor a unui camp magnetic pulsatil (CMP). Este cunoscut faptul ca acest CMP lucreaza la nivelul celulelor, activand producerea enzimelor, transferul metabolic si avand un rol important in functionarea membranei celulare.
Istoria magnetoterapiei este destul de veche. Cel mai vechi caz de vindecare cu ajutorul magnetilor este intalnit intr-una dintre cele patru Vede, in care regasim un fel de tratat de medicina: Atharvaveda. Se pare ca si egiptenii erau familiarizati cu puterea vindacatoare a magnetilor, deoarece ii foloseau pentru conservarea mumiilor. Se zice ca regina Cleopatra purta un magnet pe frunte, pentru a-si mentine frumusetea si sarmul.
Terapia cu magneti consta in introducerea anumitor parti ale corpului (in functie de afectiune) intr-un camp magnetic pentru a accelera diminuarea durerii, a inflamatiei sau a altor afectiuni ale sistemului locomotor.
Afectiuni:
- spondiloza cervicala
- contuzii
- artroze dorsale
- epicondilite
- fracturi
- hematom
- artroza membrelor superioare si inferioare
- periartrita scapulo-humerala
- lombalgia
- artroza lombosacrala
- luxatii
- contracturi musculare
- osteoporoza
- pseudoartroze
- artrita reumatoida
- tendinite
- ulcer varicos
Ultrasunet
Ultrasunetele creează micro-vibraţii invizibile, localizate profund în interiorul celulelor, spărgând depozitele de grăsime calcifiate. Undele ultrasonice vibrează de un milion de ori pe secundă, ducând la efecte de curăţare a grăsimilor şi de încălzire. Tratamentele cu ultrasunete simulează efectul unei diete, prin topirea grăsimilor şi eliminarea acestora din organism.
Masajul ultrasonic penetrează în grăsimea subcutanată între 4 si 5 cm sub piele, creând acelaşi efect ca cel al unei diete. Efectul similar unei diete este dat de arderea grăsimilor subcutanate cu energie cinetică ce utilizează micro-vibraţii. Tratamentul sonic se poate aplica pe toate zonele ce necesită slăbire: abdomen, şolduri, fese, coapse, braţe, bărbie, etc.
Afectiuni: reumatice, artroze, bursite, tendinite, intinderi de ligamente, cicatrici keloide, intinderi musculare, contracturi musculare.
Electroterapie
- Curenti interferentiali/ galvanic
- Curenti Diadinamici
- Curent faradic
- TENS
Electroterapia a fost folosita inca de la sfarsitul secolului al 19-lea pentru tratarea diferitelor afectiuni, in marea lor majoritatea asociate unei dureri localizate intr-o anumita parte a corpului. Teoria prin care electricitatea are rol in tratarea diferitelor boli a luat nastere la inceputul secolului al 18-lea, cand Johann Gottlob Kruger a sugerat ca electricitatea poate aduce modificari in organism, accelerand recupararea acestuia. In aceasta perioada, electricitatea a fost folosita in intensificarea circulatiei sangelui.
Afectiuni reumatice, ortroze, bursite, tendinite, intinderi de ligamente, intinderi musculare, contracturi musculare, stimulare neuromusculara.
Laserterapie
Sunt doua tipuri de aplicatii: laser focalizat pe puncte dureroase si laserul divergent, scan laser, ce ofera posibilitatea tratarii unor zone mai mult sau mai putin extinse fara interventia terapeutului. Bineinteles ca terapia divergenta, scan laser, implica o durata mai lunga de aplicare decat terapia pe puncte fixe.
In folosirea terapeutica a laserului este foarte importanta interactiunea intre tesuturi si radiatia laser, in functie de lungimea de unda.
Laserul cu CO2, Diode la 808-810 nM, sunt frecvent folosite in tratamentul durerii fara a lua in considerare pericolul intrinsec.
In tesutul muscular cu vascularizatie normala, nu apar variatii organice sau structurale la temperaturi intre 37 si 42 grC; la temperaturi intre 42 si 50 grC apare o reducere a activitatii enzimatice, in timp ce intre 50 si 60 grC denaturarea proteinelor este ireversibila. Daca persista iradierea tisulara, dupa o progresiva decolorare catre nuanta gri, se va colora din nou, si la cca 80?C va deveni maro caramelizat prin efectul de coagulare.
Printre efectele constatate se mentioneaza:
- efect antiinflamator
- diminuarea durerilor (acute,cronice)
- intarirea sistemului imunitar prin biostimulare nespecifica
- cresterea sintezei proteice
- reducerea edemelor
- stimularea neovascularizatiei si vindecarea plagilor
- activarea sistemului neouroendocrin
- crestera ATP si a fosforilarii
Indicatii: acnee, alopecie, cicatrici cheloide, cicatrici recente, arsuri, dermatite,, furunculoza, hematoame, herpes, striuri, epicondilite, bursite, dureri reumatice, arsuri, ulcere varicoase, eczeme, traumatisme, celulita.
luni- Vineri |
13:00 - 15:00 |
sambata |
09:00-12:00 |